OBSH ME TIMAK DORËZON AMBULANCA NË UKRAINE MES SULMEVE TË VAZHDUESHME KUNDËR KUJDESIT SHËNDETËSOR

OBSH ka dorëzuar 11 ambulanca në Ukrainë si pjesë e përpjekjeve të vazhdueshme humanitare për të shpëtuar jetë dhe për të rindërtuar sistemin shëndetësor në vend.

Më shumë se 30 ambulanca i janë dhuruar Ministrisë së Shëndetësisë së Ukrainës nga OBSH dhe partnerët e saj, si TIMAK që nga 24 shkurti 2022. Më shumë ambulanca të ndihmës së parë janë caktuar të dorëzohen në fund të këtij viti.

"Këto ambulanca do të shpëtojnë jetë dhe do të shkojnë një hap më tej për të siguruar që qasja në kohë në kujdesin urgjent gjatë luftës të forcohet dhe ruhet," tha Dr Jarno Habicht, Përfaqësuesi i OBSH-së në Ukrainë, në një ceremoni dorëzimi së bashku me Ministrin e Shëndetësisë të Ukrainës. Dr Viktor Liashko.

“Këto autoambulanca sigurojnë që ndihma e parë mund të arrijë tek pacientët që kanë nevojë për transport mjekësor. Që nga sot, OBSH-ja ka verifikuar mbi 500 sulme kundër kujdesit shëndetësor në Ukrainë dhe shumë prej këtyre sulmeve kanë ndikuar në kapacitetin e transportit mjekësor të sistemit shëndetësor të vendit. Mbështetja jonë e vazhdueshme për Ministrinë e Shëndetësisë së Ukrainës për të fuqizuar punonjësit e kujdesit shëndetësor dhe për të rindërtuar sistemin e kujdesit shëndetësor do të vazhdojë në mes të luftës.”

Ambulancat e ndihmës së parë do t'i dorëzohen Departamentit të Shërbimit Mjekësor Urgjent të Lviv dhe më pas do të shpërndahen në të gjithë Ukrainën.

Ministri i Shëndetësisë theksoi se mbështetja nga partnerët ndërkombëtarë është një mjet i fuqishëm për të mbajtur të gjithë sistemin mjekësor të vendit gjatë kohës së luftës.

“Punonjësit e kujdesit shëndetësor emergjent janë të parët që arrijnë në vendin e një aksidenti dhe bëjnë gjithçka që munden për të shpëtuar jetët e njerëzve. Falë ambulancave moderne, punonjësit e kujdesit shëndetësor jo vetëm që sigurojnë transportin në kohë të personave të lënduar ose në gjendje kritike nga vendi i aksidentit në një institucion mjekësor, por edhe stabilizojnë gjendjen e tyre gjatë transportit”, tha Dr Liashko.

“Qendrat e mjekësisë urgjente dhe ambulancat janë gjithashtu të përfshira në procesin e evakuimit mjekësor të pacientëve jashtë shtetit. Ky komponent është shumë i rëndësishëm për funksionimin e duhur të sistemit mjekësor në tërësi. Ne i jemi mirënjohës OBSH-së për mbështetjen e vazhdueshme për punonjësit tanë të kujdesit shëndetësor, sepse çdo ditë secili prej nesh bën gjithçka në fuqinë e tij për të shpëtuar jetën e ukrainasve të prekur nga pushtimi i Ukrainës nga Federata Ruse.”

Donacionet u bënë të mundura me mbështetjen e Fondit Qendror të Kombeve të Bashkuara për Reagimin ndaj Emergjencave dhe të alokuara përmes OBSH.

TIMAK ndihet i nderuar që ka mundësinë të kontribuojë për Ukrainën në këto kohë të vështira.

VIDEO E KORPORATËS
SHKARKO KATALOGUN
Shkarkoni Katalogun
LAJME / NGJARJE Shiko te gjitha
Copyright © 2021, All Rights Reserved